Rute: Pico de Nieve – Maspalomas

Pico de Nieve er Gran Canarias høyeste topp. Med sine 1949 meter ruver den ganske så majestetisk over den kulerunde øya som mest er kjent for charterturisme for solhungrige skandinavere. Landeveis syklister har i mange år benyttet seg av det fine veinettet til treningsamlinger men det er først i de senere år at stisyklister har fått øynene opp for de fantastiske stiene som snirkler seg rundt hele øya i en imponerende labyrint. De fleste med utgangspunkt fra Pico de Nieve.

1949 fallmeter og et uendelig antall stier gjør at alle fra de mest innbitte freeridere til moderate stisyklister finner sitt paradis her. Terrenget varierer fra myke barnålstier for hardtailere til rene “rock gardens” mere tilpasset sykler med mye vandring.

Vi har syklet på øya de siste 5 årene og har funnet våre favoritter. En av de er denne som jeg skal beskrive her. Den egner seg egentlig for alle. De mest utfordrende partiene kan man, hvis man ønsker, gå ned.

Pico de Nieve  – Maspalomas starter som navnet tilsier på toppen av Pico de Nieve. Fra kysten tar det ca 1 1/2 time med bil hit og kjøreturen er alene verdt utsikten. Man har panorama utsikt over hele øst og sydsiden og man kan også se snødekte Teide, kanariøyenes høyeste fjell som ligger på øyen Tenerife herfra.

Stien starter med behagelig nedover kjøring på barnålsunderlag og stien snirkler seg sakte nedover med noen klatrepartier. Man møter fra tid til annen en sjelden vandrer på vei oppover.

Etter noen tilbakelagte kilometere så skifter stien karakter og man kommer inn i et mer stenete parti og også litt mer utfordrende med noen tekniske nedkjøringer.
Hele tiden har man en fantastisk utsikt ned mot kysten. Stiene er knusktørre, regn er mangelvare og dekkene sitter godt på underlaget. Langs stiene er det plenty med stoppesteder som egner seg for små avbrekk. Stien går mere over til steinsti etterhvert og demperne og rytter får kjørt seg mer og mer. Tempoet bestemmer man selv men stien holder hele tiden en behagelig hellning uten alt for store utfordringer.

Ved Cruz Grande så har man tilbakelagt ca 1/3 av turen på totalt ca 5 mil.

Herfra så skifter stien karakter fra smalsti til en mer tilrettelagt grusvei som tar rytterne gjennom imponerende natur og skog. Denne veien slynger seg 5 km før man igjen tar inn på en smalsti der “styrkeprøven” starter. Her møter man noen ordentlig utfordrende tekniske klatrepartier som tar pusten fra de fleste.

Stien varierer mellom smalsti og grusvei før man etterhvert nærmer seg sivilisasjonen. Man sykler gjennom sjarmerende små gårsbruk og over øde steppelandskap. Gjennom denne 5 mil lange ruten så får man et enormt antall inntrykk og naturopplevelser noe som gjør den til en av våre absolutt favoritt ruter på GC. Ruten ender ved fyret på Maspalomas der man avslutter med et besøk på en av de mange fortausrestaurantene og ser solen synke i havet.

Bli med på Waves and Trails campen vår og prøv denne turen, vi garanterer at du blir fornøyd. Turen er en dagstur med start ca 09:00 og ankomst kysten ca 17-18 tiden.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.